Les funcions que Google Maps prepara i canviaran la teva forma d'usar l'app

Les funcions que Google Maps prepara i canviaran la teva forma d'usar l'app

Google no para. La companyia més important del sector digital està treballant constantment per millorar tots els serveis que distribueix i facilita als usuaris més enllà d'aquest cercador al que tots recorrem dia sí i dia també. Una tendència que serveix perquè sistemes operatius com Android cada vegada siguin més eficaços, com també tot el cúmul d'aplicacions natives que tenen els dispositius que compten amb ell.

Hi ha moltes apps signades per Google que ens han fet les coses més fàcils. Tenim Google Play Store, la botiga que permet descarregar tot tipus de programari en dispositius smart; també propostes com Google Chrome, el navegador o Google Drive, el seu sistema d'emmagatzematge en el núvol. Totes elles han evolucionat molt des del seu llançament, i no tenen intenció d'aturar.

Així, ens topem amb Google Maps. Aquest servei d'ubicació s'ha convertit en el nou GPS de milions d'usuaris de tot el món i, donada la popularitat que posseeix, que els seus responsables anunciïn noves funcions per augmentar el seu potencial era una cosa que queia pel seu propi pes. En l'última Google I / O celebrada per la companyia, on vam poder veure aquella demostració de a on volen arribar amb la intel·ligència artificial, es van anunciar diverses noves funcions a incorporar a Maps, i canviaran per complet el seu ús.

El seu objectiu serà el mateix, facilitar la localització i permetre'ns arribar als nostres destinacions amb facilitat; no obstant això, des de la companyia nord-americana aposten per incorporar novetats orientades a la millora del QoL (Quality of Life), al mateix temps que fan d'aquesta eina una cosa molt més versàtil. Volen, de fet, que Google Maps es converteixi en la principal font d'informació de cada localitat o lloc que visitem.

Quines són les novetats planejades per a Google Maps?

El primer canvi, i el més important, és la millora de la pestanya "Explore" o "Explorar". Amb les actualitzacions que es van implantant a Maps, aquesta servirà perquè obtinguem recomanacions sobre esdeveniments, activitats o plans a realitzar a la zona que s'indiqui. Per fer-ho més personalitzat i obtenir propostes que realment siguin interessants, el dispositiu de recollir dades sobre nosaltres en base a la nostra navegació i preferències, per així oferir sempre les opcions més adequades.

Al costat d'això, a més, incorporarà un sistema de llistes perquè es puguin elaborar rutes o plans i així saber quants s'han fet i quants queden per fer. És una cosa que té moltes paperetes d'ajudar els turistes que visitin nous llocs.

L'ús de les IA, Intel·ligències Artificials, va tornar-se un estàndard en el pla de la tecnologia, i ja estem tenint els primers indicis d'això en els nostres mòbils gràcies a Google Assistant o a Siri. Mirant de nou a Google Maps, aquesta app va treure partit de la IA per fer vaticinis. Els usuaris podran veure les probabilitats que un lloc o esdeveniment els agradi abans de visitar-gràcies al sistema de qualificació que farà l'aplicació en base a les dades recopilades prèviament.

La finalitat d'aquest afegit no és altra més que evitar l'abandonament de certs esdeveniments per un total descontent, o el portar-se sorpreses desagradables per topar-se amb alguna cosa diferent al que s'esperava.

D'altra banda, combinar la imatge real amb la virtual, a més d'haver-se tornat extremadament popular gràcies a determinats jocs per a smartphones, serà una altra de les opcions que brindi Maps. Des de Google estan ideant un sistema que aprofiti la realitat augmentada per permetre a l'usuari moure pels carrers en temps real i veure les indicacions sobre els carrers a través de la pantalla, per tal d'evitar perdre i arribar a la destinació indicada. Un mètode més precís i dinàmic que el tradicional amb vista aèria i recomanacions per veu.

Hi ha més, molt més per arribar a aquesta popular eina. La firma té en ment incorporar opcions per organitzar plans amb amics més fàcilment, atorgar recomanacions personalitzades i altres tantes possibilitats que faran de Google Maps un centre d'ajuda d'allò més interessant per al consumidor.

És d'esperar, a més, que gran part d'aquestes novetats tingui la seva repercussió en els comerços i negocis. La presència a internet és fonamental; però, amb aquesta sèrie de millores, concretar bé el tipus de públic al qual dirigir-se i oferir la informació més detallada possible serà un objectiu a perseguir per colar-se en la majoria de recomanacions possibles dins Maps.

Els mòbils són ja els nostres aliats, però amb canvis com aquests van a convertir-se en una extensió del nostre cos. Amb aquesta constant evolució, no fan més que facilitar la vida al consumidor, i tot gràcies al continu avanç de la tecnologia i l'aposta total per companyies de renom com Google.

Comentaris (0)

Deixa un comentari